Secans de Belianes - Preixana

Xerrada: Pagesia i canvi climàtic

Dissabte 20 de maig, a les 18 h

Dia i hora: Dissabte 20 de maig, a les 18 h

Punt de trobada: Plaça de la Marxa Ecològica i per la Pau. Belianes. Com arribar-hi

Quines eines té la pagesia per adaptar-se devant del canvi climàtic? Quin paper ha de tenir en la generació d'activitats en els territoris rurals i la protecció del mosaic agroforestal que ens envolta? I que pot fer la societat per donar suport a l'activitat pagesa?

Amb aquesta activitat volem obrir un espai de debat que ens ajudi a entendre la complexitat i realitat de l'ofici de pagès d'avui en dia. Des d'una mirada vivencial, parlarem del relleu generacional, de la diversificació agrària, de les alternatives del sector, i ho farem amb pagesos i pageses que dia a dia treballen la terra per oferir un producte d'alta qualitat, amb un valor afegit, tot preservant el territori i el paisatge.

Hi participarà: 

Eva Bonet - Celler Comalats (Ametlla de Segarra), vins ecològics D.O. Costers del Segre (subzona Vall del Corb),  Xavier Sucarrats - Associació Trenca (Bovera), Custòdia del territori. Dolors Català - Oli Cimal (Arbeca), oli d'oliva ecològic i  Josep Mestre - Can Mestre (entre Argençola i Santa Coloma de Queralt), agricultura ecològica.

Moderador: Albert González (periodista d'Arbeca, actualment col·laborador del Segre, del Diari Ara, Somgarrigues i Nació Digital)

No cal inscriure's prèviament.