ACTIVITATS PASSADES

Secans de Belianes - Preixana

Xerrada: Pagesia i canvi climàtic

Dia i hora: Dissabte 20 de maig, a les 18 h

Punt de trobada: Plaça de la Marxa Ecològica i per la Pau. Belianes. Com arribar-hi

Quines eines té la pagesia per adaptar-se devant del canvi climàtic? Quin paper ha de tenir en la generació d'activitats en els territoris rurals i la protecció del mosaic agroforestal que ens envolta? I que pot fer la societat per donar suport a l'activitat pagesa?

No cal inscriure’s prèviament.

Secans de Belianes - Preixana

Ruta dels Molins de l'Urgell

Dia i hora: Diumenge 16 d'abril, a les 8 h

Punt de trobada: Parc del Convent de Sant Bartomeu. Bellpuig. Com arribar-hi

A través d'una caminada popular - de 12,3 quilòmetres - coneixerem els molins de l'Urgell. Durant el recorregut es podrà visitar també el Molí de la Sinoga del riu Corb. És el molí fariner medieval més ben conservat de la comarca on encara s'hi poden veure tots els elements constructius que el formaven.

Com es realitza el taller?

Es realitzarà una ruta pels Secans de Belianes-Preixana. La caminada inclourà la visita guiada a diferents molins situats a l'espai natural. Es tracta d'una ruta fàcil i apta per a tots els públics.

No cal inscripció prèvia.

Secans de Belianes - Preixana

Sent els secans de Belianes-Preixana als Vilars d'Arbeca. Gaudim de les ombres xineses amb l'espectacle 'LO. Els paisatges que ens habiten'

Dia i hora: Divendres 16 de setembre, a les 21h. Durada aproximada: 45'

Punt de trobada: Els Vilars d'Arbeca. Ubicació

En LO és un personatge que apareix en somnis i a través d'imatges del nostre planeta fa recordar a l'artista Lydia Encinas informació essencial per entendre què és, què som...

Amb un espectacle de siluetes d'ombra i dirigint-se a tots els públics, ens endinsarem en un univers creat per a l'ocasió, en un entorn inimitable com ho és la Fortalesa dels Vilars d'Arbeca. No us ho perdeu!

COM QUE HI HA MOLTA DEMANDA DE PARTICIPANTS PER A L’ACTIVITAT, L'AJUNTAMENT D'ARBECA OBRE UNA NOVA SESSIÓ PER AL MATEIX DIVENDRES A LES 22.15H. Cal inscriure’s prèviament.

INSCRIPCIONS PER AL SEGON TORN

Secans de Belianes - Preixana

Tastasons. Concert de The Denim Rips per gaudir dels Secans de Belianes - Preixana

Dia i hora: 23 de juliol, de 20 a 22:30

Punt de trobada: Camí paral·lel a l'Avinguda de la Verge de Montalbà (Preixana). Ubicació.

ACTIVITAT GRATUÏTA!

Vine a gaudir dels Secans de Belianes-Preixana amb The Denim Rips, un sextet format a Les Borges Blanques amb un projecte d'una sonoritat i estètica al més pur estil de les "String Bands" de les dècades de 1930 i 1940 a EUA.

La banda neix amb el propòsit inicial de retrobar-se amb les arrels i de portar la música als carrers altre cop. Ofereix un directe dinàmic, variat i intens tocant des de l'acústic més pur i genuí fins a adaptar el seu show de manera amplificada a escenaris més grans.

NO BEERS, NO RIPS, NO PARTY!!

Inscriu-te aquí!

Secans de Belianes - Preixana

Taller d'observació solar i taller 'Cel·les solars Graetzel'

Dia i hora: Dissabte 29 de maig a les 11h

Punt de trobada: Plaça de la Marxa. Belianes. Ubicació 

La Marxa Ecològica i per la Pau de Belianes organitza una nova activitat amb la col·laboració del projecte Espais Naturals de Ponent. Són dues propostes que es realitzaran durant el matí del dissabte 29 a partir de les 11h. En primer lloc hi haurà un taller d’observació solar, a càrrec de Joan Pujol, d’Univer Quark i enfocat a públic familiar, i tot seguit, i per un públic més jove i pels adults es realitzarà un taller amb el nom de 'Cel·les solars Graetzel' que anirà a càrrec de Laia Roset, del Camp d’Aprenentatge de la Vall de Boí.

Inscriu-te aquí