EL PROJECTE

Us convidem a visitar els Espais Naturals de Ponent, espais on s’hi troba espècies i paisatges singulars. Una combinació de zones de secà amb zones aigualoses que formen un valor natural i paisatgístic que cal descobrir. En aquest web trobaràs tota la informació rellevant, així com els serveis que ofereixen els espais per poder visitar-los.

Espais naturals de Ponent

El projecte de cooperació Espais Naturals de Ponent té com objectiu promocionar els espais naturals de ponent a partir d'una marca conjunta, per tal de millorar l'oferta turística i, en conseqüència, crear activitat econòmica al territori.

Les comarques de l'àmbit de ponent acullen molts elements d'interès paisatgístic, natural i històric, alguns coneguts, però molts susceptibles de ser potenciats i divulgats en un marc d'oferta turística de qualitat. En efecte, determinats tipus d'espais naturals, amb les seves espècies i paisatges singulars, únicament es troben en aquestes comarques, els ambients de secà els quals conviuen amb zones aigualoses. La gran diversitat paisatgística representa un atractiu i un recurs de promoció turístic que pot canalitzar en un desenvolupament econòmic local. És per tot això, que es pretén divulgar els espais naturals de ponent.

Finançament

El 90% del finançament ha estat mitjançant l'ajut del projecte de cooperació:

ORDRE ARP/375/2015, de 16 de desembre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al desenvolupament de projectes de cooperació dels grups d'acció local de Catalunya, en el marc del PDR 2014-2020.

                

La resta ha estat finançada en parts iguals pels consells comarcals de la zona:

            

Amb la participació de:

-       Consell Comarcal de les Garrigues 
-       Consell Comarcal del Pla d'Urgell 
-       Consell Comarcal del Segrià 
-       Consell Comarcal de l'Urgell 
-       Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana 
-       Ajuntament de la Granja d'Escarp 
-       Ajuntament de Preixana 
-       Direcció General de Polítiques Ambientals. Departament de Territori i Sostenibilitat
-       Plataforma per la defensa de la Serra de Bellmunt (Associació Aladrell)
-       INEFC – Centre de Lleida