EL PROJECTE

Us convidem a visitar els Espais Naturals de Ponent, espais on s’hi troba espècies i paisatges singulars. Una combinació de zones de secà amb zones aigualoses que formen un valor natural i paisatgístic que cal descobrir. En aquest web trobaràs tota la informació rellevant, així com els serveis que ofereixen els espais per poder visitar-los.

Espais naturals de Ponent

El projecte de cooperació Espais Naturals de Ponent té com objectiu promocionar els espais naturals de ponent a partir d'una marca conjunta, per tal de millorar l'oferta turística i, en conseqüència, crear activitat econòmica al territori.

Les comarques de l'àmbit de Ponent acullen molts elements d'interès paisatgístic, natural i històric, alguns coneguts, però molts susceptibles de ser potenciats i divulgats en un marc d'oferta turística de qualitat. En efecte, determinats tipus d'espais naturals, amb les seves espècies i paisatges singulars, únicament es troben en aquestes comarques, els ambients de secà els quals conviuen amb zones aigualoses. La gran diversitat paisatgística representa un atractiu i un recurs de promoció turístic que pot canalitzar en un desenvolupament econòmic local. És per tot això, que es pretén divulgar els espais naturals de ponent.

Mapa de situació

Finançament

El 90% del finançament ha estat mitjançant l'ajut del projecte de cooperació:

ORDRE ARP/375/2015, de 16 de desembre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al desenvolupament de projectes de cooperació dels grups d'acció local de Catalunya, en el marc del PDR 2014-2020.

                

La resta ha estat finançada en parts iguals pels consells comarcals de la zona:

            

Amb la participació de:

-       Consell Comarcal de les Garrigues 
-       Consell Comarcal del Pla d'Urgell 
-       Consell Comarcal del Segrià 
-       Consell Comarcal de l'Urgell 
-       Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana 
-       Ajuntament de la Granja d'Escarp 
-       Ajuntament de Preixana 
-       Direcció General de Polítiques Ambientals. Departament de Territori i Sostenibilitat
-       Plataforma per la defensa de la Serra de Bellmunt (Associació Aladrell)
-       INEFC – Centre de Lleida