Notícies

Espais Naturals de Ponent

‘Els Enigmes d’en Pius’, un nou producte ecoturístic per visitar els espais naturals de Ponent

Es tracta d’un joc d’orientació fixe instal·lat en 6 espais naturals de Ponent dirigit al públic familiar

Els espais naturals de Ponent gaudeixen d'un nou recurs ecoturístic per al públic familiar. 'Els enigmes d'en Pius' són sis rutes d'orientació col·locades en diferents espais naturals i dirigides al públic familiar.

Els visitants, guiats per dos personatges ficticis, en Roc i la Blau, hauran de trobar les balises descrites en un mapa interpretatiu a través de petites pistes i resoldre la paraula secreta final. Una manera autònoma, pedagògica i alhora lúdica per descobrir els espais naturals de la plana de Lleida.

El joc, impulsat per l'Associació Leader de Ponent en el marc del projecte Espais Naturals de Ponent, es troba instal·lat a les sis comarques de la vegueria de Ponent, concretament es pot realitzar a l'espai natural de Plans de Sió, als secans de Mas de Melons i Alfés, a l'estany d'Ivars i Vila-sana, a l'Aiguabarreig Segre Noguera Ribagorçana, als secans de Belianes-Preixana i a l'Aiguabarreig Segre-Cinca.

L'acció - finançada a través de la subvenció als espais naturals de Catalunya, als hàbitats i espècies - té un doble objectiu; per una banda generar un nou producte ecoturístic per fomentar la visita dels espais de forma autònoma i amena però guiada amb indicacions en un mapa, i per altra, apropar i sensibilitzar al públic familiar sobre el respecte per la natura i despertar l'interès i la inquietud pels hàbitats i espècies que viuen en els entorns naturals.

Amb l'impuls d'aquest nou producte ecoturístic també s'ha volgut fer una aposta per defugir de les pantalles i per això es demana als visitants que, quan juguin, ho facin seguint només les indicacions descrites en cada un dels mapes, ja que les rutes estan dissenyades i pensades per poder-les realitzar sense necessitat d'aplicacions ni aparells mòbils.

Els mapes dels diferents recorreguts es poden descarregar al web http://www.espaisnaturalsdeponent.cat per ser impresos i ben aviat es podran trobar a oficines de turisme així com també en punts d'informació turística pròxims als espais naturals. Tots aquests espais es poden consultar i visitar virtualment a l'espai web descrit anteriorment.

Els visitants, guiats per dos personatges ficticis, en Roc i la Blau, hauran de trobar les balises descrites en un mapa interpretatiu a través de petites pistes i resoldre la paraula secreta final

L’acció s'ha finançat a través de la subvenció als espais naturals de Catalunya, als hàbitats i espècies

Amb l'impuls d'aquest nou producte ecoturístic també s'ha volgut fer una aposta per defugir de les pantalles

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA

Notícies relacionades