Notícies

Espais Naturals de Ponent

Les propostes de la guia d'activitats per viure els Espais Naturals de Ponent 2020 s'acaben durant el mes d'octubre

Les mesures de seguretat per frenar la pandèmia del coronavirus marquen les activitats del 2020

El Monestir d’Avinganya de Seròs havia d’acollir, el passat 17 de març, la presentació de les diferents accions i activitats previstes per l’any 2020 en el marc del projecte Espais Naturals de Ponent. Uns dies abans, el mateix dia 12 de març, esclatava la pandèmia de la Covid-19 i es demanava el confinament total de la població. Això provocava la suspensió immediata de l’acte de presentació així com també l’inici de les activitats, que havien de començar aquell mateix cap de setmana, el 21 de març.

Per aquest motiu, i amb el confinament, es van haver de replantejar les activitats previstes i per mantenir viu l'esperit de descoberta dels espais naturals de Ponent des de casa i es van realitzar una sèrie de càpsules formatives online sobre ornitologia, fotografia de paisatge nocturn i també es va realitzar un taller virtual de caixes niu que van tenir molt bona rebuda per part dels seguidors del projecte i de les seves propostes. En plena fase de desescalada, i seguint els protocols establerts per la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Sanitat, el projecte Espais Naturals de Ponent va reprendre les activitats presencials de descoberta a partir del dia 1 de juliol.

Tot i això, sent les comarques del Segrià i la Noguera de les més afectades per la pandèmia i les restriccions, es van tornar a suspendre diferents activitats previstes com, concerts o descobertes de petits mamífers, entre d’altres.

Aquesta suspensió i les diferents mesures que s’anaven imposant a la població, impossibilitava la realització correcta de les diferents activitats que ja partien d’un nombre menor del previst en un inici. Malgrat tot, des del projecte Espais Naturals de Ponent, i amb la col·laboració de les diferents empreses, entitats o agents dels municipis o comarques implicades, s’han pogut realitzar dotze activitats entre els mesos de juliol i octubre.

Les propostes han estat vàries, des de concerts amb aforament reduït, fins a excursions per descobrir els fruits de tardor o per conèixer els grills o realitzar tallers de caixes niu per a ocells.

En aquest sentit, també s’han vist afectades les xifres de participació en les diferents activitats. Des del 2017, any que es va iniciar aquest programa singular de propostes per viure els Espais Naturals de Ponent, més de 6.000 persones havien participat en alguna d’aquestes activitats. Amb la pandèmia i les poques activitats que s’han realitzat enguany, la xifra no supera el miler de persones.

Tot i la particularitat d’un any com aques, hem vist l’increment en l’interès que ha mostrat la gent que venia per primera vegada a les activitats així com també ha augmentat la xifra de seguidors a les xarxes socials i les subscripcions al butlletí de notícies del projecte Espais Naturals de Ponent.

Esperem que el proper any sigui ‘diferent’ i tot i haver d’adaptar els diferents activitats a les mesures de seguretat vigents, esperem poder-les realitzar totes i comptar, un any més, amb el teixit d’empreses que ofereixen serveis de lleure o guiatge així com també amb el sector cultural per tal de donar-los-hi suport en temps com els que estem vivint.

Aquesta suspensió i les diferents mesures que s’anaven imposant a la població, impossibilitava la realització correcta de les diferents activitats

Malgrat tot, des del projecte Espais Naturals de Ponent, i amb la col·laboració de les diferents empreses, entitats o agents dels municipis o comarques implicades, s’han pogut realitzar dotze activitats

Amb la pandèmia i les poques activitats que s’han realitzat enguany, la xifra no supera el miler de persones.

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA

Notícies relacionades