Notícies

Espais Naturals de Ponent

Les noves cançons del grup Uënsdei i una descoberta de petits mamífers; les primeres activitats als espais naturals de Ponent

La pandèmia del coronavirus va impedir començar les activitats previstes en el programa de propostes per viure els espais naturals de la plana de Lleida

El passat 17 de març, el projecte Espais Naturals de Ponent, havia de presentar públicament el nou programa d'activitats de descoberta per al 2020, però la pandèmia del coronavirus no ho va permetre. Les primeres activitats, que havien de començar el passat 21 de març, també es van haver de suspendre.

Per aquest motiu, i amb el confinament, es van haver de replantejar les activitats previstes i per mantenir viu l'esperit de descoberta dels espais naturals de Ponent des de casa i es van realitzar una sèrie de càpsules formatives online sobre ornitologia, fotografia de paisatge nocturn i també es va realitzar un taller virtual de caixes niu que van tenir molt bona rebuda per part dels seguidors del projecte i de les seves propostes.

En plena fase de desescalada, i seguint els protocols establerts per la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Sanitat, el projecte Espais Naturals de Ponent ja treballa per reprendre les activitats presencials de descoberta a partir del dia 1 de juliol.

Les propostes, que s'adaptaran per garantir la seguretat dels assistents i de les persones que realitzaran les activitats, començaran el dia 4 de juliol. La primera serà una activitat de caire cultural a l'espai natural de la Serra de Bellmunt Almenara i el grup Uënsdei amenitzarà el capvespre. L'endemà al matí, el 5 de juliol, es realitzarà una sortida de descoberta dels petits mamífers que habiten a l'espai natural dels Tossals d'Almatret i Riba-roja a càrrec del biòleg Fermí Sort, amb la col·laboració del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.

Com cada any, es realitzaran una sèrie de concerts de petit format pels diferents espais naturals per gaudir de la música, els darrers raigs de sol i dels productes locals de la zona. Hi actuaran grups i cantautors de les Terres de Ponent com The Burning Sky, Meritxell Gené, Hoven o Éphona. A més, també hi ha prevista una obra de teatre a càrrec del grup Xip Xap a l'octubre.

En aquesta edició tampoc hi faltaran les sortides per conèixer els ratpenats dels espais naturals de Ponent, els tallers de patrimoni de pedra seca o les rutes geològiques. També hi ha previstes una sèrie de tallers de meditació, de Chi Kung, una sessió de diàleg interpretatiu en clau feminista, una caminada poètica i una marxa nocturna.

Les propostes de descoberta dels espais naturals de Ponent, que començaran al juliol i es preveu que s'acabin al novembre, continuen sent gratuïtes per als assistents però com a novetat, es plantegen dues campanyes de micromecenatge per conservar la biodiversitat i el patrimoni dels espais naturals. Les campanyes ja estan publicades al web del projecte i ja es poden fer donatius.

A més, els visitants a la pàgina web ja poden descarregar també el quadríptic d'activitats i fer un cop d'ull a l'agenda, on es publicaran els cartells, els llocs on es realitzaran les activitats i els formularis d'inscripció a aquestes.

Les propostes de descoberta dels espais naturals de Ponent continuen sent gratuïtes per als assistents però com a novetat, es plantegen dues campanyes de micromecenatge

Les propostes, que s’adaptaran per garantir la seguretat dels assistents i de les persones que realitzaran les activitats, començaran el dia 4 de juliol.

els visitants a la pàgina web ja poden descarregar també el quadríptic d’activitats i fer un cop d’ull a l’agenda, on es publicaran els cartells, els llocs on es realitzaran les activitats i els formularis d’inscripció a aquestes

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA

Notícies relacionades

El projecte Espais Naturals de Ponent presenta les activitats pel mes de juliol

La situació epidemiològica dels darrers mesos ha impedit la publicació d'un programa d'activitats anual i s'ha optat per un format mensual de propostes per gaudir dels tresors naturals de la plana de LleidaLa situació epidemiològica dels darrers mesos ha impedit la publicació d'un programa d'activitats anual i s'ha optat per un format mensual de propostes per gaudir dels tresors naturals de la plana de Lleida.