Estany d'Ivars i Vila-sana

OKTOBIRD FEST. La festa ornitològica de Ponent

Dissabte 8 d'octubre, al matí

L'estany d'Ivars i Vila-sana acollirà la primera edició de l'Oktobird Fest, una festa pensada per a la divulgació dels espais naturals de Ponent i dels seus ocells. Sota aquest títol, i amb una gran oferta d'activitats per a tots els públics, es pretén apropar i conscienciar de manera lúdica i divertida alhora l'afició per a l'ornitologia i el respecte pels diferents hàbitats i les espècies que s'inclouen en aquests.

L'esdeveniment al propi estany d'Ivars i Vila-sana començarà a les 10 del matí, amb diferents tallers simultanis com un taller d'observació d'ocells, un de sons d'ocells o bé un per a la creació d'estimaocells. A més, també es podrà veure com s'allibera un exemplar de fauna salvatge, a càrrec del Centre de fauna de Vallcalent i els Agents Rurals. A més, els assistents podran veure com en Swen Schmitz Coll, creador de l'Enciclopèdia Mural, pinta el primer ocell a l'estany d'Ivars i Vila-sana així com participar en concursos d'identificació d'ocells o participar en una iniciativa mundial com és la Marató Ornitològica cooperativa (October Big Day).

La proposta inclourà propostes gastronòmiques bavareses però elaborades per productors locals i de proximitat, tot recreant la festa més popular celebrada a Alemanya.

La jornada serà gratuïta per a tothom però caldrà inscriure's prèviament en els diferents tallers.

Les inscripcions es poden fer a través del web de l'estany d'Ivars i Vila-sana o al web del projecte Espais Naturals de Ponent o bé a través d'aquest enllaç directe.

Descarrega’t el cartell!