Notícies

Espais Naturals de Ponent

Lleida ofereix Jornades Tècniques de Turisme Ornitològic

Les Jornades Tècniques esdevenen l'avantsala del Congrés de Turisme Ornitològic "Birding Congress", una iniciativa internacional que s’establirà a Lleida i que es celebrarà de l'11 al 13 de maig de 2023.

Del 15 al 17 de setembre es portaran a terme a Lleida unes jornades tècniques de turisme ornitològic; una oportunitat excepcional per fomentar i impulsar al territori el turisme d'observació d'ocells en particular i el de natura en general; i l’ocasió per tal que hotelers, tècnics i emprenedors incorporin el turisme d'ocells a la seva oferta. Es tracta doncs d’un turisme en permanent increment i que només a Europa mou de l'ordre de 4,5 milions de persones i que al món produeix uns 3 milions de viatges internacionals a l'any*.

Les jornades estan organitzades pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida amb Turisme Lleida de l'Ajuntament de Lleida i es faran en tres emplaçaments. El primer dia, dijous 15 de setembre, al Palau de Congressos de la ciutat de Lleida. Una jornada que comptarà amb la participació de amb ponents internacionals i dedicada a conèixer com assolir l'excel·lència. La inauguració vindrà de la ma del naturalista català més universal, en Martí Boada.

L'endemà la seu serà Raimat Natura – una de les finques privades dedicades al turisme d'ocells més grans d'Europa - i acollirà una sessió d'observació d'ocells per tal d’abordar com afecta i afectarà el canvi climàtic i global al turisme ornitològic.

Dissabte es posarà de relleu l'alça del turisme de fotografia d'ocells i fauna mitjançant els aguaits. L’emplaçament escollit per aquesta sessió serà al Pallars Sobirà, que esdevé una de les úniques contrades d'Europa on es poden observar alhora les quatre espècies de voltors. L'amfitrió serà el projecte Buseu on tres grans fotògrafs i empresaris del país explicaran quins són els requeriments que exigeixen aquests equipaments i com s'ha de dur a terme aquesta l’activitat a dins.

Les Jornades Tècniques esdevenen l'avantsala del Congrés de Turisme Ornitològic "Birding Congress", una iniciativa internacional que s’establirà a Lleida i que es celebrarà de l'11 al 13 de maig de 2023.

*Segons l'organització Responsable Travel

El programa de les jornades es pot consultar aquí.

Del 15 al 17 de setembre es portaran a terme a Lleida unes jornades tècniques de turisme ornitològic; una oportunitat excepcional per fomentar i impulsar al territori el turisme d'observació d'ocells i de natura

Es tracta doncs d’un turisme en permanent increment i que només a Europa mou de l'ordre de 4,5 milions de persones.

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA

Notícies relacionades

El Pla d'Urgell acollirà els dies 6 i 7 d'abril el III Fòrum ENS d'ecoturisme

La directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Marta Domènech i Tomàs, el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell i de l’Associació Leader de Ponent, Rafel Panadés i Farré, i el cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre Alcázar, van presentar el passat divendres 4 de març a l'estany d'Ivars i Vila-sana el III Fòrum ENS (Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat), que tindrà lloc a les Terres de Ponent els dies 6 i 7 d'abril de 2022.