Notícies

Estany d'Ivars i Vilasana

L’Oktobird Fest es celebrarà per primera vegada a l’estany d’Ivars i Vila-sana

L'estany d'Ivars i Vila-sana acollirà, durant el matí del 8 d'octubre, la primera edició de l'Oktobird Fest, una festa pensada per a la divulgació dels espais naturals de Ponent i dels seus ocells. Sota aquest títol, i amb una gran oferta d'activitats per a tots els públics, es pretén apropar i conscienciar de manera lúdica i divertida alhora l'afició per a l'ornitologia i el respecte pels diferents hàbitats i les espècies que s'inclouen en aquests.

L'esdeveniment al propi estany d'Ivars i Vila-sana començarà a les 10 del matí, amb diferents tallers simultanis com un taller d'observació d'ocells, un de sons d'ocells o bé un per a la creació d'estimaocells. A més, també es podrà veure com s'allibera un exemplar de fauna salvatge, a càrrec del Centre de fauna de Vallcalent i els Agents Rurals.

A més, durant el matí, els assistents podran veure com en Swen Schmitz Coll, creador de l'Enciclopèdia Mural, pinta el primer ocell a l'estany d'Ivars i Vila-sana així com participar en concursos d'identificació d'ocells o participar en una iniciativa mundial com és la Marató Ornitològica cooperativa (October Big Day).

Amb la participació d'una quinzena de col·laboradors, l'Oktobird Fest, també regalarà premis per als assistents a través de reptes i bingos ornitològics.

La proposta inclourà a més propostes gastronòmiques bavareses però elaborades per productors locals i de proximitat, tot recreant la festa més popular celebrada a Alemanya.

La jornada serà gratuïta per a tothom però caldrà inscriure's prèviament en els diferents tallers. Les inscripcions es poden fer a través del web de l'estany d'Ivars i Vila-sana o al web del projecte Espais Naturals de Ponent o bé a través d’aquest enllaç directe.

Des de l'organització, que recau sobre el Consorci de l'estany d'Ivars i Vila-sana, Fundació Plegadis i el projecte Espais Naturals de Ponent, desitgen que la proposta arribi a tothom i que tant si els interessa el món ornitològic des de tots els àmbits com per gaudir d'un matí a la natura, es passi per l'estany d'Ivars i Vila-sana i es participi en aquest esdeveniment pioner a la plana de Lleida.

L'esdeveniment al propi estany d'Ivars i Vila-sana començarà a les 10 del matí, amb diferents tallers simultanis com un taller d'observació d'ocells, un de sons d'ocells o bé un per a la creació d'estimaocells

Es pretén apropar i conscienciar de manera lúdica i divertida alhora l'afició per a l'ornitologia i el respecte pels diferents hàbitats i les espècies que s'inclouen en aquests

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA

Notícies relacionades

Els Teixidors a l'Estany d'Ivars i Vila-Sana

La setmana passada va arribar informació de dos teixidors anellats durant els mesos de tardor als canyissars de l'Estany d'Ivars-Vila-sana i que altres anelladors han detectat a Polònia i l'Est d'Alemanya!!