Notícies

Estany d'Ivars i Vilasana

L’Oktobird Fest es celebrarà per primera vegada a l’estany d’Ivars i Vila-sana

L'estany d'Ivars i Vila-sana acollirà, durant el matí del 8 d'octubre, la primera edició de l'Oktobird Fest, una festa pensada per a la divulgació dels espais naturals de Ponent i dels seus ocells. Sota aquest títol, i amb una gran oferta d'activitats per a tots els públics, es pretén apropar i conscienciar de manera lúdica i divertida alhora l'afició per a l'ornitologia i el respecte pels diferents hàbitats i les espècies que s'inclouen en aquests.

L'esdeveniment al propi estany d'Ivars i Vila-sana començarà a les 10 del matí, amb diferents tallers simultanis com un taller d'observació d'ocells, un de sons d'ocells o bé un per a la creació d'estimaocells. A més, també es podrà veure com s'allibera un exemplar de fauna salvatge, a càrrec del Centre de fauna de Vallcalent i els Agents Rurals.

A més, durant el matí, els assistents podran veure com en Swen Schmitz Coll, creador de l'Enciclopèdia Mural, pinta el primer ocell a l'estany d'Ivars i Vila-sana així com participar en concursos d'identificació d'ocells o participar en una iniciativa mundial com és la Marató Ornitològica cooperativa (October Big Day).

Amb la participació d'una quinzena de col·laboradors, l'Oktobird Fest, també regalarà premis per als assistents a través de reptes i bingos ornitològics.

La proposta inclourà a més propostes gastronòmiques bavareses però elaborades per productors locals i de proximitat, tot recreant la festa més popular celebrada a Alemanya.

La jornada serà gratuïta per a tothom però caldrà inscriure's prèviament en els diferents tallers. Les inscripcions es poden fer a través del web de l'estany d'Ivars i Vila-sana o al web del projecte Espais Naturals de Ponent o bé a través d’aquest enllaç directe.

Des de l'organització, que recau sobre el Consorci de l'estany d'Ivars i Vila-sana, Fundació Plegadis i el projecte Espais Naturals de Ponent, desitgen que la proposta arribi a tothom i que tant si els interessa el món ornitològic des de tots els àmbits com per gaudir d'un matí a la natura, es passi per l'estany d'Ivars i Vila-sana i es participi en aquest esdeveniment pioner a la plana de Lleida.

L'esdeveniment al propi estany d'Ivars i Vila-sana començarà a les 10 del matí, amb diferents tallers simultanis com un taller d'observació d'ocells, un de sons d'ocells o bé un per a la creació d'estimaocells

Es pretén apropar i conscienciar de manera lúdica i divertida alhora l'afició per a l'ornitologia i el respecte pels diferents hàbitats i les espècies que s'inclouen en aquests

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA

Notícies relacionades

L'Enciclopèdia Mural d'Ivars d'Urgell estrena portal web

La web de l’Enciclopèdia Mural d’Ivars d’Urgell ja és una realitat! L’artista Swen Schmitz Coll presenta els seus murals a través del portal web on també s’hi pot trobar informació sobre les visites guiades que s’ofereixen i curiositats i sons dels ocells pintats a les façanes de la població.