Notícies

Serra de Bellmunt - Almenara

Les trinxeres de la Font Amarga de Montgai i els secans de Belianes Preixana acullen les darreres activitats culturals de juliol d’Espais Naturals de Ponent

El projecte Espais Naturals de Ponent posava punt i final a les activitats culturals del mes de juliol el passat dissabte dia 21.

Una de les opcions organitzades pel projecte Espais Naturals de Ponent era 'Sent els secans de Belianes Preixana' on l'arpista Berta Puigdemasa i el guitarrista Ivan Gràcia, van oferir la suite Els 4 Elements, cadascun d'ells dedicat a un element: aigua, aire, terra i foc. La llum del capvespre, un fantàstic auditori fet amb bales de palla, un tast de productes de proximitat i la música en directe van tancar el festival Tastasons de Preixana, que enguany arribava a la cinquena edició.

Per altra banda, Joan Padró va explicar, al centenar d'inscrits a l'activitat 'Sent la Serra de Bellmunt', la importància de conèixer i conservar els secans i conèixer la seva avifauna. Tot seguit, els assistents van entrar dins les trinxeres de la Font Amarga de Montgai i van viure in situ, les desgràcies del passat amb l'explicació històrica que els va oferir l'historiador Pol Galitó. Amb aquest recorregut per l'espai natural de la Serra de Bellmunt, els assistents es van anar col·locant en un entorn incomparable per gaudir de la posta de sol. La Font Amarga de Montgai es convertia en l'escenari natural perfecte per escoltar la veu dels artistes Jordi Montañez i Pau Romero, els quals van oferir dues hores de concert que finalitzaven amb un refrigeri gratuït a càrrec de l'Ajuntament de Montgai.

El mes d'agost i setembre es continuarà apropant els magnífics indrets ponentins amb propostes de descoberta de valors naturals i de sessions culturals on es podrà gaudir de la música de grups com Avstral o Lauzeta i de cantautors locals com Meritxell Gené o el Fill del Mestre.

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA

Notícies relacionades