Recursos

Es tracta d’un recurs pedagògic per al coneixement del patrimoni de la pedra seca per als centres educatius, així com a altres espais expositius. Aquest recurs educatiu consta de vint-i-cinc panells de fusta que expliquen les principals tipologies constructives de pedra seca a casa nostra, les principals tècniques, materials i eines de treball així com altres elements essencials per comprendre aquest patrimoni i la seva importància com a element vertebrador del nostre territori.

Els panells configuren una exposició que es pot visitar i treballar a partir d'una proposta pedagògica, especialment dissenyada per al treball amb alumnes del cicle superior d'educació primària i del primer cicle d'educació secundària, però també per al públic adult, i s'acompanya de nombroses informacions complementàries i de diverses propostes de sortides per a la descoberta del patrimoni de la pedra seca al territori.

Tot un món de pedra seca està disponible per a cinc territoris catalans: l'Alt Empordà, el Baix Ebre - Montsià, Catalunya Central, la Garrotxa i la plana de Lleida amb continguts propis per a cadascun d'ells que ens mostren les seves pròpies especificitats constructives, tipològiques, històriques i geològiques. Tant al menú superior d'aquesta web com a l'apartat immediatament inferior podeu accedir a la pàgina de cada territori, amb els seus propis panells i continguts.

COL·LABORAxPAISATGE posa Tot un món de pedra seca a disposició gratuïta de les escoles i instituts de l'Alt Empordà, el Baix Ebre - Montsià, Catalunya Central, la Garrotxa i la plana de Lleida, així com de les diferents entitats -tant públiques com privades- d'aquests territoris interessades en el coneixement i difusió d'aquest patrimoni.

Es tracta d'un material de maneig, transport i muntatge molt senzill. No requereix cap eina, tan sols cal encaixar els panells entre ells construint una estructura, que pot tenir diverses formes en funció de l'espai disponible.

En cas de disposar d'un mur de fons, o bé d'un espai tipus passadís, el muntatge pot ser longitudinal. O bé, si es disposa d'un espai més ampli, l'exposició es pot muntar com un cos central que els usuaris podran voltar i observar des de diferents angles.

Tot i que pot fer el muntatge una persona sola, recomanem que es faci entre dues persones, per a un maneig més fàcil i encaix dels panells.

Fitxa tècnica, transport i muntatge:

25 panells de fusta de pollancre, impresos a color.
Pes de cada panell: 1'8 kg.
Tamany dels panells: 58x79cm.
Embalatge individual amb funda de tela.
Organitzats per a transport en 6 bosses amb nanses, amb 4 panells cadascuna.
Pes de cada bossa: 7,2 kg.

Sol·licita l’exposició aquí