Projecte Educatiu dels espais naturals de Ponent

El projecte educatiu neix de la necessitat d'apropar aquests espais naturals que tenim a Ponent i els seus valors, als infants i joves dels centres educatius del territori. Aquests són un recurs molt interessant per treballar la descoberta de l'entorn proper, les competències per a la sostenibilitat i per construir aprenentatges sòlids a través dels vincles afectius i cognitius que es donen amb el medi natural.

La proposta educativa que presentem té dues parts diferenciades que es complementen entre elles. Aquestes són:

  • Descobrim els Espais Naturals de Ponent a vista d'ocell. Activitat que es farà al centre educatiu amb l'objectiu de donar a conèixer els Espais Naturals de Ponent, a través dels ocells que hi habiten i la seva interacció amb els elements de l'entorn.
  • Sortida de descoberta. Sortida de descoberta d'un espai natural a través de la realització d'una activitat de caire naturalístic i/o cultural. A escollir entre les que s'ofereixen.

La primera part serà duta a terme per un tècnic de l'Associació Leader de Ponent, i s'oferirà de forma gratuïta quan l'escola contracti una de les activitats de descoberta. Les sortides, per la seva banda, seran dinamitzades per empreses i professionals del territori que han elaborat una proposta educativa als espais naturals al voltant de temàtiques concretes.

Descarregueu-vos el NOU document amb les propostes educatives*

Versió actualitzada a data de 05/07/2021.