16 captures a l'activitat 'Descoberta del món dels petits mamífers' a l'Aiguabarreig Segre-Noguera Ribagorçana
Una trentrena de persones van participar a l'activitat
El passat 8 de setembre va tenir lloc l'activitat 'Descoberta del món dels petits mamífers' a l'Aiguabarreig Segre-Noguera Ribagorçana, a Vilanova de la Barca. La proposta de descoberta va reunir més de trenta persones que volien conèixer quins micromamífers vivien a la zona.
Els conductors de l'activitat van fer un balanç positiu de la proposta amb un total de 16 captures, Ratolí de Bosc, Ratolí mediterrani i Musaranya comuna, i afirmen que va ser tot un èxit.
A més, vam tenir la sort de guaitar, a través de càmeres fotogràfiques: cabirols, senglars, llúdriga... i, tot i ser espècies introduïdes: cranc americà i visó americà.
Un cop passada la jornada, cal agraïr a tots els assistents i a l'Ajuntament de Vilanova de la Barca, per la seva participació i implicació en aquesta activitat així com també al Consorci Grup d'Acció Local Noguera - Segrià Nord.
Els conductors de l’activitat van fer un balanç positiu de la proposta amb un total de 16 captures, Ratolí de Bosc, Ratolí mediterrani i Musaranya comuna, i afirmen que va ser tot un èxit.
Després de dissenyar un programa d’activitats amb 55 propostes per viure els espais naturals de Ponent durant els mesos de març a novembre, la pandèmia de la Covid-19 fa que només se’n puguin celebrar una dotzena i amb moltes restriccions.
L'ocell més escàs de la península ibèrica, la trenca (Lanius minor), que ja només nidifica a la província de Lleida, ha viscut una extraordinària temporada de cria aquest 2020 amb un total de deu polls que han volat del niu. Les ONG WWF i Trenca celebren aquesta encoratjadora xifra, que triplica la de l'any passat i és la més alta dels últims sis anys.
L'increment de mesures de prevenció i contenció de la covid-19 que ha anunciat aquest divendres passat el Govern, han fet que es prenguéssin aquestes decisions.