Anglesola - Vilagrassa

El món dels petits mamífers

Dia i hora: 24 de setembre, de 9.30h a 12.30h

Punt de trobada: Davant la Piscina Municipal de Vilagrassa. Ubicació.

ACTIVITAT GRATUÏTA!

Proposta de descoberta del món dels micromamífers, que podem trobar en molts ambients a prop de casa nostra. El biòleg i col·laborador del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), Fermí Sort, conduirà l'activitat.

Inscriu-te aquí!

Vall de Vinaixa

Respira la Vall de Vinaixa amb un joc d’orientació familiar (Iniciació al Geocaching)

Dia i hora: 25 de setembre de 9 a 12:30h

Punt de trobada: Davant la sala de Fulleda. Ubicació.

ACTIVITAT GRATUÏTA!

Boira Experience us proposa trobar fins a 22 catxés amagats a la Vall de Vinaixa tot fent un recorregut de 9 km (amb desnivell) pensat per apropar-vos als elements que el formen aquest interessant espai natural protegit. Descobrirem camins recuperats, trinxeres, un forn de calç, una línia de defensa de l'exèrcit republicà i molts altres tresors tot jugant i coneixent l'entorn privilegiat que ens ofereix la Vall de Vinaixa a Fulleda.

HI HAURÀ VERMUT GRATUÏT DESPRÉS DE L'ACTIVITAT

Inscriu-te aquí!

Secans de Belianes - Preixana

Sent els secans de Belianes-Preixana als Vilars d'Arbeca. Gaudim de les ombres xineses amb l'espectacle 'LO. Els paisatges que ens habiten'

Dia i hora: Divendres 16 de setembre, a les 21h. Durada aproximada: 45'

Punt de trobada: Els Vilars d'Arbeca. Ubicació

En LO és un personatge que apareix en somnis i a través d'imatges del nostre planeta fa recordar a l'artista Lydia Encinas informació essencial per entendre què és, què som...

Amb un espectacle de siluetes d'ombra i dirigint-se a tots els públics, ens endinsarem en un univers creat per a l'ocasió, en un entorn inimitable com ho és la Fortalesa dels Vilars d'Arbeca. No us ho perdeu!

COM QUE HI HA MOLTA DEMANDA DE PARTICIPANTS PER A L’ACTIVITAT, L'AJUNTAMENT D'ARBECA OBRE UNA NOVA SESSIÓ PER AL MATEIX DIVENDRES A LES 22.15H. Cal inscriure’s prèviament.

INSCRIPCIONS PER AL SEGON TORN

Plans de Sió

Respira els Plans de Sió. Ruta guiada en bicicleta pels castells de la Segarra

Dia i hora: 17 de setembre, de 9.30h a 13.30h

Punt de trobada: Castell de Concabella. Ubicació

L'activitat es realitza en diferents pobles i espais naturals de la comarca de la Segarra. Iniciarem la jornada amb una visita guiada al Centre d'Interpretació de Castells del Sió, a l'interior del castell de Concabella, a través de la qual comprendrem perquè hi ha tantes fortificacions a la nostra comarca.

Seguidament, agafarem la bicicleta i realitzarem un circuit per camins que transcorren entre camps i marges de pedra seca. Durant el recorregut veurem construccions de l'època medieval, castells, torres de vigilància, etc. Arribarem a les Pallargues on visitarem el Castell-Palau. Allà veurem com vivien a l'edat mitjana, les estances, armadures, escuts, diferents estris quotidians..., i fins i tot les masmorres. Finalment, si encara hi ha energia, retornarem cap a Concabella passant per diferents poblets i veient el magnífic castell de Ratera.

Cal dur bicicleta, casc i aigua.

Inscriu-te aquí!

Valls de Sió-Llobregós

Dia dels grills i els saltamartins

Dia i hora: Dissabte 17 de setembre, de 16.30 a 21 h

Punt de trobada: La bàscula del Palouet de Segarra. Ubicació

Tot fent una excursió apta per a tots els públics, per l'espai natural de les Valls del Sió-Llobregós farem una introducció al sorprenent món dels ortòpters (grills i saltamartins), una peça fonamental en els ecosistemes. Els podrem observar i sentir al camp, i podrem aprendre-ho tot sobre els seus cants, la seva ecologia i biologia. Daniel Espejo, enginyer tècnic agrícola, serà el formador de la proposta que començarà a mitja tarda i acabarà mentre el sol es pon.

Cal dur llanterna, aigua i calçat adequat.

Inscriu-te aquí!