Serra de Bellmunt - Almenara

Descoberta de la necròpolis preibèrica i del Pilar d'Almenara

Diumenge, 13 de maig a les 10 h al aparcament del Pilar d'Almenara

Data i hora: Diumenge, 13 de maig a les 10 h al Pilar d'Almenara. 
Punt de trobada: Aparcament del Pilar d'Almenara. Ubicació

Al llarg dels segles, els humans han deixat la seva petjada sobre el territori amb la seva activitat: el conreu, l'ús dels boscos, les explotacions ramaderes defineixen en gran mesura els espais naturals. Però alhora, aquests espais naturals acaben definint les estratègies en què les comunitats humanes s'integren en aquests espais. La Serra de Bellmunt-Almenara n'és un bon exemple; en els seus vessants es troben una gran quantitat de jaciments arqueològics i elements  patrimonials de tota època, des de la prehistòria fins als nostres dies.

L'activitat proposa la visita a dos elements patrimonials del terme d'Almenara. Primer la visita al voltant del Pilar d'Almenara, una torre dels segles XI-XII i de la propera ermita romànica de Sant Vicenç. Aquesta torre, encimbellada en l'elevació més alta del terme, és un referent visual i una de les estructures més emblemàtiques de la serra.

Després es visitarà la necròpolis preibèrica d'Almenara, una necròpolis tumulària d'incineració dels segles VIII-VI aC. La necròpolis fou descoberta i parcialment excavada als anys seixanta del segle XX. Des de l'any 2015 s'està duent a terme un projecte d'excavació i restauració del jaciment.

Activitat gratuïta. S'ha de realitzar inscrició prèvia.

Per més informació podeu enviar un correu electrònic a nborras(ELIMINAR)@leaderponent.cat i a turisme(ELIMINAR)@agramunt.cat 

Descarrega’t el cartell